HALLON- OCH SALTLAKRITSPAVLOVA
Marängklassiker med Svenskjävlar!
EMMA BRINK RASK
INGREDIENSER
MARÄNGNÄSTEN
100 g äggvita (ca 3 st)
220 g florsocker (3,5 dl)
1 tsk pressad citron
HALLONSÅS
125 g hallon
20 g florsocker (2 msk)
TOPPING
2 dl vispgrädde
Haupt Lakrits Svenskjävlar
100 g äggvita (ca 3 st)
220 g florsocker (3,5 dl)
1 tsk pressad citron
HALLONSÅS
125 g hallon
20 g florsocker (2 msk)
TOPPING
2 dl vispgrädde
Haupt Lakrits Svenskjävlar
TILLAGNING
Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig).
Häll alla ingredienser till marängen i en metallskål och värm över ett vattenbad.
Rör hela tiden och när det når 50-60 grader så tar du marängen från värmen och vispar den på medelhastighet tills marängen svalnat.
Spritsa eller klicka ut 6-8 marängnästen på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en grop i dem med en sked.
Sätt in i ugnen och grädda i 5 minuter och sänk sedan temperaturen till 80 grader varmluft (100 grader vanlig ugn) och grädda i 45 minuter till.
Ta sedan ut plåten och låt marängen svalna helt. Det här kan du göra någon dag innan servering.
Mixa och sila hallonen och blanda dem med florsockret.
Vispa grädden lätt, fyll marängen och ringla hallonsås över.
Skiva lakritsen i bitar och strö över varje bakelse.
Häll alla ingredienser till marängen i en metallskål och värm över ett vattenbad.
Rör hela tiden och när det når 50-60 grader så tar du marängen från värmen och vispar den på medelhastighet tills marängen svalnat.
Spritsa eller klicka ut 6-8 marängnästen på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en grop i dem med en sked.
Sätt in i ugnen och grädda i 5 minuter och sänk sedan temperaturen till 80 grader varmluft (100 grader vanlig ugn) och grädda i 45 minuter till.
Ta sedan ut plåten och låt marängen svalna helt. Det här kan du göra någon dag innan servering.
Mixa och sila hallonen och blanda dem med florsockret.
Vispa grädden lätt, fyll marängen och ringla hallonsås över.
Skiva lakritsen i bitar och strö över varje bakelse.